دهستان جنت رودبار
بین ۳۶ درجه و ۳۶ دقیقه تا ۳۶۰ درجه و ۴۹ دقیقه عرض شمالی از دایره استوا و ۵۰ درجه و ۳۵ دقیقه تا ۵۰ درجه و ۴۴ دقیقه طول شرقی از نصف النهار مبدأ (گرینویچ) قرار گرفته است.
امروزه جنت رودبار به عنوان یکی از مناطق ییلاقی و از دهستانهای رامسر است. فاصله ی آن از مرکز دهستان تا جاده اصلی ساحلی ۴۵ کیلومتر می باشد.جنت رودبار منطقه اي بسيار زيبا و جذاب است که يکي از مهم ترين مناطق گردشگري رامسر محسوب مي شود.
جنت رودبار از سمت شمال به جنگل دالخانی، بخش جلگه ای و دهستان سخت سر و از سمت شرقی به دهستان گلیجان و دوهزار، از سمت جنوب به اشکور رامسر و از سوی غرب به مناطق جنگلی و مراتع دهستان جواهرده محدود می شود. دهستان جنت رودبار مشتمل بر ۵۹ آبادی، مرتع و توابع می باشد.
قسمت اعظم آب و هوای جنت رودبار کوهستانی است. از ویژگی های آب و هوای کوهستانی آب و هوای سرد و پربرف آن در زمستان و آب و هوای معتدل و مطبوع در فصل تابستان می باشد.
به طوری که ختلاف درجه ی حرارت میان شب و روز بسیار زیاد است. به دلیل خشک بودن نسبی هوا و رطوبت اندک، خورشید در تاستان عمودی می تابد و هوا زود گرم می شود، اما به محض این که آفتاب غروب می کند سردی همه جا را فرا می گیرد.
درباره نام و وجه تسمیه جنت رودبار اظهار نظرهای گوناگونی وجود دارد. نام تاریخی جنت رودبار «جَندِه رودباره» می باشد. سید محمد تقی سجادی در کتاب جغرافیای تاریخی رامسر درباره جنت رودبار می نویسد : « تا قبل از سلطنت پهلوی (رضا شاه) این دهستان به همان نام تاریخی جنده رودبار معروف بود، اما از آن به بعد به جنت رودبار تغییر نام یافت، با این وضع هنوز هم کسانی هستند که آنجا را به همان نام تاریخی می خوانند.»
تغییر نام جنده رودبار به جنت رودبار در زمان رضا شاه درست به نظر نمی رسد زیرا در سفرنامه استرآباد ، مازندران، گیلان که توسط میرزا ابراهیم نامی در فاصله سال های ۱۲۷۷ تا ۱۲۸۶ ه.ق نوشته شد، از رودخانه چالکرود نام برده شده است و در ادامه می نویسد منشا این رودخانه از کوه های «جنت رودبار» می باشد.
با توجه به گزارش میرزا ابراهیم ، واژه جنت رودبار در عصر قاجار نیز به کار می رفته است. امروزه اهالی کهنسال منطقه هنوز هم در تلفظ عامیانه واژه «جنده رودبار» را به کار می برند.
از نظر جغرافیای طبیعی و تاریخی، جنت رودبار بخشی از گرجیان تاریخی محسوب می شد. در حقیقت جنت رودبار بخ ییلاقی کوهستانی گرجیان به حساب می آمد. پس از متروک شدن نام منطقه گرجیان، بخش ییلاقی گرجیان همانند بخش جلگه ای آن ضمیمه گلیجان شد. و بعد ها جنت رودبار به دهستان جدیدی در ساختار اداری رامسر تبدیل شد.
ظهیرالدین مرعشی در ماموریتی سیاسی که به قصد دوهزار داشت، در مسیر راهش از «جنت رودبار» و «چارده» (چرته فعلی) نیز نام می برد. در آن زمان جنده رودبار جزو قلمرو گرجیان محسوب می شد و مرکز ییلاقی و تابستانی حکام منطقه به شمار می رفت که روستاهای زیادی در پیرامون آن قرار داشت.
گرجیان از قرن یازدهم هجری، هم زمان با قدرت گیری خاندان خلعتبری در منطقه تنکابن و محال ثلاث، ضمیمه قلمرو خاندان خلعتبری گشت. بنابراین جنت رودبار به مدت بیش از دو قرن قلمرو تنکابن بوده است. در سال ۱۳۵۸ شمسی پس از جدایی رامسر از تنکابن منطقه جنت رودبار به عنوان یکی از دهستان های رامسر محسوب شد. امروزه جنت رودبار بخش و دهستان جنوبی رامسر را تشکیل می دهد که از وسعت زیادی نسبت به سایر دهستان های رامسر برخوردار است. مرکز دهستان جنت رودبار ، روستای جنت رودبار است که نسبت به روستاهای دیگر از جمعیت بیشتری برخوردار می باشد.
مشخصات روستا :
نام روستا: جنت رودبار دهستان: جنت رودبار
نام قبلی روستا : جَندِه رودبار
جمعیت: ۲۵ نفر-در فصل تابستان حدود ۵۰۰ نفر فاصله تا بخش: ۶۰ کیلومتر فاصله تا شهر: ۶۰ کیلومتر راه زمینی: شوسه
امور زیر بنائی:
آب آشامیدنی – برق – تلفن
بهداشتی و درمانی:
درمانگاه – خانه بهداشت – بیمارستان – پزشک
اجتماعی انتظامی:
پایگاه مقاومت بسیج – شورای اسلامی
مخابرات و ارتباطات:
مرکز مخابراتی – دفتر مخابراتی – پوشش تلویزیونی – پوشش رادیوئی – پوشش تلفن همراه
اماکن روستا:
مسجد – امام زاده – کتابخانه – نانوائی – مرکز خدمات کشاورزی – شرکت تعاونی روستائی – فروشندگی نفت
اقتصادی کشاورزی:
شغل: دامداری -کشاورزی
نوع کشت : دیم
نحوه تامین آب کشاورزی: ثقلی
تولیدات اصلی :
فندق-گردو-علوفه تر-تولیدات دامی-گل گاوزبان
[photo_gallery_wp id=”2″]
مصصومه
on می گوید:
جالب بود زیبا موفق باشید